festival

XXIII FESTIVAL
DE POESIA DE LA
MEDITERRÀNIA

L'any 1999, el Consell de Mallorca va programar la I edició del Festival de Poesia de la Mediterrània: un encontre de poetes vinguts d'arreu de l'arc mediterrani que permetia posar en contacte els creadors illencs amb les veus d'autors d'altres latituts durant uns dies. La trobada culminava amb la Nit de la Poesia, un recital polifònic i multilingüe que, de llavors ençà, s'ha convertit en una cita anual ineludible. Poesia, veritat, llibertat, solidaritat, art, comunicació... són alguns dels valors inherents al Festival de Poesia de la Mediterrània, amb més de 20 edicions ininterrompudes, sota la direcció de Biel Mesquida.

El Festival de Poesia de la Mediterrània celebra la XXIIIena edició fidel al seu esperit i vocació inicials: fer de Mallorca un punt de trobada, d’encontre i d’intercanvi de poetes d’arreu de la Mediterrània, pensadors i creadors contemporanis. El projecte, impulsat des del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, manté el seu nucli central: l’encontre de poetes, organitzat des de la Fundació Mallorca Literària i que inclou un seguit de recitals programats a diversos espais i davant públics diversos, que culminaran amb la Festa de la Poesia, al Teatre Principal de Palma.

Enguany Poesia és Salut! El Festival està dedicat als poetes i mestres Miquel dels Sants Oliver, Joan Perucho i Felícia Fuster, que, cadascun des de la seva singularitat personal i històrica, entregaren tota la seva vida al conreu de la llengua catalana i l’enriquiren amb unes obres que ja han esdevingut clàssiques per la força, l’energia i la capacitat de carregar amb altes tensions verbals perdurables, l’agre de la llengua.